Een warmtepomp werkt als een koelinstallatie maar dan omgekeerd. U wekt uw warmte niet langer op door verbranding van fossiele brandstoffen maar haalt deze uit de bodem, de lucht of uit water.

Service, aanbod en merken

Samen met u overlopen we alle mogelijkheden en maken de keuze die het best past bij uw project. Mogelijke combinaties zijn lucht-lucht / lucht-water / bodem-water.

Wij werken onder meer met volgende gerenommeerde merken: General, Panasonic, Dimplex

Gratis advies of offerte op maat op 02/395 85 00 of via info@limko.be

Voordelen

ENERGIEZUINIG

Het energieverbruik van een warmtepomp ligt beduidend lager dan dat van gas- en mazoutketels. Uw warmtepomp werkt op elektriciteit waardoor fossiele brandstoffen overbodig worden.

VERWARMEN EN KOELEN

U kan kiezen voor een systeem waarbij u met één druk op de knop kan verwarmen of koelen. Zo geniet u altijd van een aangename binnentemperatuur. Ook in veranda’s bijvoorbeeld waar het in de winter vaak te koud en in de zomer te warm is.

COMFORT

Een warmtepomp zorgt voor een snelle, optimale verspreiding van warmte. In combinatie met vloerverwarming geniet u van een zeer hoog comfort.

MILIEUVRIENDELIJK & GEZOND

Een warmtepomp stoot veel minder CO2 uit dan de traditionele verwarmingssystemen. CO2 veroorzaakt broeikasgas en is mee verantwoordelijk voor klimaatsveranderingen. Bovendien komen bij verbranding van mazout en gas ook roet-, zwavel-, en stikstofverbindingen in de lucht terecht.

Warmtepompen zijn in alle opzichten milieuvriendelijk en dus gezonder voor deze en volgende generaties.

APARTE TEMPERATUURREGELING PER RUIMTE

U kan kiezen voor een systeem met een uiterst nauwkeurige temperatuurregelaar die de temperatuur constant houdt. Bij multisplit systemen stuurt u meerdere binnentoestellen aan die u centraal, per kamer of per groep kan bedienen via wand- of afstandbediening. Onze systemen zijn ook geschikt voor domotica.

STILLE WERKING

Zowel de binnen- als de buitentoestellen zijn vrijwel geluidloos. Compressors draaien nooit sneller dan nodig en innovatieve ventilatoren zorgen voor een vrijwel geruisloze luchtuitstoot.

ESTHETISCH ZONDER DRASTISCHE INGREPEN

U kan kiezen uit een uitgebreid gamma van eigentijdse designtoestellen. De installatie vereist weinig kap- en breekwerk en is dus ook ideaal voor verbouwingen en renovaties.

De buitenunits zijn compact en kunnen meestal zo geplaatst worden dat ze niet opvallen. Een aparte stookruimte of schoorsteen is niet nodig.

Combinatiemogelijkheden

Warmtepompsystemen zijn combineerbaar met sanitair warm water, vloerverwarming, zonneboilers, convectoren en LT radiatoren.

Gratis advies of offerte op maat op 02/395 85 00 of via info@limko.be